Lediga jobb

Universitetslektor i didaktik, inriktn. yngre barn

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, didaktik och pedagogik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är Förskollärarprogrammet, Grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), Ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har 60 medarbetare.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning i främst Förskollärarprogrammet och Grundlärarprogrammet F åk 3, men kan också omfatta undervisning i Grundlärarprogrammet med inriktning fritidshem. Undervisningen ska vara forskningsförankrad, och genomförs inom ramen för både campusbaserade och distansbaserade kurser och program på såväl grund som avancerad nivå samt även forskarutbildningsnivå. Även utvecklings- och administrationsarbete samt viss forskning ingår i arbetsuppgifterna.

Den anställde förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle. I övrigt se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Tjänsteställe är Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

UTBILDNING - Krav (skakrav)
För anställningen krävs förskollärarexamen samt avlagd doktorsexamen i didaktik eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet och forskningserfarenhet. Erfarenhet av undervisning inom campus och distansforlagd undervisning krävs.

För anställning krävs också god datorvana, god administrativ förmåga, god samarbetsförmåga och god förmåga till ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande är egen forskning inom förskoleområdet, erfarenhet av arbete med campus och distansforlagd undervisning inom Grundlararprogram F åk 3. Erfarenhet av att skriva ansökningar som resulterat i externa medel är meriterande samt forskning kring digitalisering och/eller yngre barns matematiska erövrande. Meriterande är även erfarenheter av undervisning inom förskollärarprogram och kurser med digitalisering och/eller matematik för blivande förskollärare.

Övrigt:

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde i januari 2022.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-06-30

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/227

Upplysningar lämnas av:

Annika Elm
Avdelningschef
Telefon: 026-64 85 00 (vx)
E-post: annika.elm@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)