Lediga jobb

Systemutvecklare

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Vi söker dig som brinner för systemutveckling och gillar utmaningar.
Du kommer jobba i ett agilt team som är självständigt vilket ger ett stort utrymme att välja lämpliga tekniker, verktyg och arbetssätt. Alla i teamet tar gemensamt ansvar för att driva utveckling och drift av de applikationer de jobbar med. Vi ger alla medarbetare stort förtroende och tillit.

Arbetsuppgifter:

Att arbeta som systemutvecklare på Högskolan i Gävle innebär att delta i utveckling och underhåll av stödsystem för högskolans studenter och personal i en modern och kreativ miljö. Till stor del består arbetet av att skapa smarta integrationer mellan högskolans många system men även skapande och vidareutveckling av egenutvecklade system i Java.

Arbetet sker agilt och du kommer tillhöra ett mindre team av systemutvecklare. Många projekt innebär också en hel del kundkontakter varför det är viktigt att du som person är kommunikativ.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt som Högskolan bedömer likvärdigt.

Du har ett brett och genuint teknikintresse och har jobbat med utveckling i Java.

Det är meriterande om du har:

•Erfarenhet av Spring, Spring Boot, JPA, Apache Camel, REST, HTML5, Gradle, Maven, Git

•Erfarenhet av agilt arbetssätt

Personliga egenskaper som är viktiga för tjänsten är att du är en teamspelare som löser problem och utmaningar på ett bra sätt både självständigt och tillsammans med dina kollegor. Du brinner för ständiga förbättringar och vill tillsammans med teamet ta ett gemensamt ansvar för helheten. Som person är du kreativ och kommer med idéer som kan omsättas i praktiken och leder till resultat genom att jobba med moderna metoder och arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-01-26

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/777

Upplysningar lämnas av:

Patrik Carlsson
Driftledare
Telefon: 026-648825
E-post: patrik.carlsson@hig.se

Jan Nordin
IT-chef
Telefon: 026-64 50 99
E-post: jan.nordin@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)