Lediga jobb

Universitetsadjunkt i statistik, visstidsanställning

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Till avdelningen för elektroteknik, matematik och naturvetenskap söker vi nu en universitetsadjunkt i statistik på en visstidsanställning.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår kursutveckling och undervisning på grundnivå, handledning av examensarbeten och uppsatser inom ämnesområdet statistik. Undervisning kommer att ske på campuskurser och distanskurser. Viss undervisning på grundläggande nivå inom matematik, t.ex. räkneövningar kan förekomma. Vid behov medverka i uppdragsutbildning samt bidra till utveckling av statistikämnet vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställning som universitetsadjunkt i statistik krävs magisterexamen i statistik, matematisk statistik, matematik eller annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. För anställningen krävs goda språkkunskaper i tal och skrift i svenska respektive engelska samt visat pedagogisk skicklighet.

Den som anställs förutsätts fungera väl i sammanhang där samarbetsförmåga och flexibilitet är av stor betydelse. Dokumenterad pedagogisk skicklighet är meriterande. Vana av utredningar och undersökningar av statistisk karaktär är meriterande. Erfarenhet av undervisning på högskolenivå, speciellt statistik, är meriterande. Akademiska studier inom till exempel ingenjörsvetenskap, medicin eller ekonomi är meriterande, liksom erfarenhet av distansundervisning och utveckling av undervisningsmaterial.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast. Tjänsteställe är Gävle.
Tidsbegränsat till:  Anställningen avser en allmän visstidsanställning på heltid. Omfattningen är ett år, med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-06-14

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/278

Upplysningar lämnas av:

Magnus Isaksson
Avdelningschef
Telefon: 026 - 64 82 49
E-post: min@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)