Lediga jobb

Doktorand inom komfortkyla för nära-nollenergibyggnader

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap vid Högskolan i Gävle söker en doktorand som ska arbeta i ett forskningsprojekt inom komfortkyla för nära-nollenergibyggnader finansierat av Energimyndigheten. Syftet med projektet är att studera vilka lösningsalternativ för komfortkyla (lokala respektive fjärrkyla) till en ny stadsdel ger lägst resursanvändning (primärenergi), miljöeffekt (växthusgasutsläpp) och livscykelkostnader (LCC-analys) ur fastighetsägar- och energileverantörperspektiv. Beräkningarna utförs utifrån hur primärenergifaktorer och växthusgasutsläpp ser ut idag och kan se ut om år 2030-2040. Arbetet baseras i hög grad på energisimuleringar med byggnadsenergisimuleringsprogrammet IDA-ICE. Resultatet presenteras bl.a. internationellt genom deltagande i IEA EBC Annex 80 Resilient cooling. (http://annex80.iea-ebc.org/).

Som doktorand ska du främst ägna dig åt forskarutbildning inom ämnet Energisystem, men även undervisa i begränsad omfattning.

Kvalifikationer:

Du bör ha civilingenjörsexamen inom energisystem eller motsvarande. Du ska vara nyfiken, initiativrik, utåtriktad och kunna jobba både praktiskt och teoretiskt. God muntlig och skriftlig färdighet i engelska är ett krav.

Övrigt:

Ansökan ska åtföljas av en meritförteckning inklusive en lista över referenspersoner och övriga handlingar du önskar åberopa.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-18

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/497

Upplysningar lämnas av:

Jan Akander
Project leader
Telefon: 026-64 81 18
E-post: jan.akander@hig.se

Ulf Larsson
Head of department
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)