Lediga jobb

Forskare

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

I anställningen som forskare arbetar du huvudsakligen med forskning inom cirkulär industriell produktion med fokus på industriell symbios. Andra arbetsuppgifter som kan vara aktuella för anställningen är att delta i projekt för utveckling av cirkulär ekonomi i Gävleborg med omnejd. Anställningen avser 11 månader med möjlighet till förlängning. Arbetsställe är campus, Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs doktorsexamen inom relevant ämne, exempelvis bioteknik, kemiteknik, miljöteknik eller annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska ha god erfarenhet av akademisk forskning inom miljöteknikområdet samt minst två års erfarenhet inom industrin med tillämpad forskning och utveckling. Bedömningen görs i första hand med avseende på erfarenhet av tillämpad forskning inom industriell produktion. Då du kommer att arbeta i team och med olika företag läggs stor vikt vid organisationsförmåga, samarbetsförmåga och god förmåga att hantera såväl akademiska som industriella samarbetspartners.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-09-25

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/471

Upplysningar lämnas av:

Andreas Haga
Biträdande avdelningschef
Telefon: 073-9430138
E-post: andreas.haga@hig.se

Ola Eriksson
Professor
Telefon: 026-648145
E-post: ola.eriksson@hig.se

Stephen Hinton
Forskare
E-post: stephen.hinton@hig.se

Facklig(a) företrädare
Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)