Lediga jobb

Universitetsadjunkt i bildpedagogik

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, pedagogik och didaktik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har ca 60 medarbetare.

I ämnesgruppen för bildpedagogik finns för närvarande en lektor, doktorander och adjunkter. Flertalet har en bakgrund inom förskola och skola, och samtliga är bildpedagoger.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning, utvecklingsarbete och administration. Arbetet innebär undervisning i bildpedagogiska kurser och kursmoment inom grundlärarprogrammet och förskollärarprogrammet samt i fristående kurser i bildpedagogik. Undervisningen kommer att utföras både inom ramen för campusbaserade och distansbaserade kurser och program. Merparten av arbetstiden är campusförlagd vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs magisterexamen med inriktning mot bildpedagogik eller annan likvärdig examen. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet i enlighet med högskoleförordningen, kap. 4. Bildpedagogikämnet riktar sig i hög grad till lärare och lärarstuderande, varför den sökande ska ha intresse för didaktiska frågor.

Den sökande ska ha god förmåga att uttrycka sig skriftligt och muntligt på svenska. För anställning krävs också god administrativ förmåga, god samarbetsförmåga och förmåga till ett flexibelt och självständigt arbetssätt.

Egen lärarutbildning och erfarenhet av bildpedagogiskt arbete i grundskolans åk F - 6, fritidshem och/eller kulturskola är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-01. Anställningen är ett vikariat med eventuell möjlighet till förlängning.
Tidsbegränsat till: 2020-10-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-12-05

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/691

Upplysningar lämnas av:

Sara Levander
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 74

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)